prev next

/friatassarse

VALP/UNGHUNDSKURS

Detta är en kurs för dig som vill lägga en bred grund för dig och din hund/valp. En lättsam och lekfull kurs där vi lägger oss på valpen/unghundens nivå.

Kursens innehåll: Kontakt, koppel- och följsamhetsträning, inkallning, hälsaövningar, hantering kloklipp/trimning, närlydnad samt lite enklare nosövningar och problemlösningar. Praktik varvas med teori.

Ålder: Från 8 veckor och upp till unghund

START 3:

- EN PLATS KVAR -

Datum: 18/4, 25/4, 2/5, 9/5 samt 16/5

Tid: 10- 11.30


START 4:

Datum: 20/5, 27/5, 3/6, 10/6 samt 17/6

Tid: 18- 19.30


Plats: Upplands Väsby, Grimstaskolansfotbollsplan (Parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall uppe på däck)

Pris: 1300 kr


Anmälan sker till: daniella@friatassar.se

Tel: 070 716 14 71


VARDAGSLYDNAD 1

Behöver din hund grundlydnad?

Då är ni välkomna på Vardagslydnadskurs 1, kursen lämpar sig för hundar över sex månader och uppåt, men för matte/husse spelar åldern ingen roll.

Detta är en rolig och bra kurs för att skapa en ännu bättre relation till din hund, en kurs där ni kommer ha roligt tillsammans samtidigt som det blir en hel del hjärngympa för din hund.

Kursen innehåll: Kontakt, följsamhet- koppelträning, inkallning, stanna kvar övningar, lekar och mer därtill. Praktik varvas med teori.

Förkunskap: Inga förkunskaper krävs

EXTRA INSATT:

- FULLTECKNAD- 

Datum: 13/4, 20/4, 27/4, 4/5 samt 11/5

Tid: 17.30- 19


START 3:

- FULLTECKNAD -

Datum: 3/5, 10/5, 17/5, 24/5 samt 31/5

Tid: 18- 19.30

Plats: Upplands Väsby, Grimstaskolansfotbollsplan (Parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall uppe på däck)


START 4, DAGTID FREDAGAR:
- 5 PLATSER KVAR-

Datum: 21/5, 28/5, 4/6, 11/6 samt 18/6

Tid:13- 14.30


Plats: Vi träffas vid Fresta kyrkans parkeringsplats, Fresta kyrkväg Upplands Väsby (vi kommer hålla till på ängen nedanför Fresta kyrka i Upplands Väsby)


START 5

- EN PLATS KVAR -

Datum: 20/5, 27/5, 3/6, 10/6 samt 17/6

Tid:19.30- 21

Plats:

Upplands Väsby, Grimstaskolansfotbollsplan. Kör in på Vårvägen och sväng första höger upp på parkeringsdäck.


Pris: 1300 kr

Anmälan sker till: daniella@friatassar.se

Tel: 070 716 14 71VARDAGSLYDNAD 2

Har du gått en Vardagslydnad 1 och behöver lite mer utmaning i er träning?

På denna kurs kommer ni få testa på era grunder i vardagslydnad, vi kommer träna vidare på kontakt, koppel/följsamhet, stadga och inkallning FAST med olika störningar, framförallt med och mot andra hundar . Kursen kommer vara lekfullt upplagd med en liten lagtävling på sista träffen där du och din hund kommer sätta era förmågor på prov.

Vi träffas 3 träffar ca 1,15 timme per gång. Teori varvas med praktik.

Förkunskaper: Hunden ska ha grundläggande vardagslydnad och kunna arbeta i grupp med andra hunda

 

START 2

- EN PLATS KVAR -

Datum: 7/6, 14/6 samt 21/6

Tid: 18- 19.15

Pris: 900 kr

Plats: Upplands Väsby, Grimstaskolansfotbollsplan (Parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall uppe på däck)


Anmälan sker till: daniella@friatassar.se

Tel: 070 716 14 71


CIRKELTRÄNINGSKURS FREDAGAR DAGTID


Cirkelträning är en superbra träningsform när träningsmålet är en funktionell kropp och att bli starkare samt få bättre kondition. Tanken är att musklerna ska jobba men även att pulsen och kaloriförbränningen ska öka. Passen kommer vara upplagda som stationer där vi gör en övning vid varje station.

 

Cirkelträningen innefattar hela hundens kropp med rörlighet, balans, styrka och pulshöjning som ni enkelt kan fortsätta själva att träna hemma med. Det krävs inte en massa rekvisita eller massor med tid för att lyckas med denna hemmaträning. Med små medel kommer ni kunna "friskvårda" er hund så den räcker och håller längre och får ett friskt och hållbart liv.

 

Vi träffas vid 4 olika tillfällen. För varje ny träff kommer vi göra nya övningar så ni till slut har en hel övningsbank att hämta övningar ifrån.

 

Ålder: Från 1 år och uppåt

Förkunskap: Inga förkunskaper krävs

 

Datum: 21/5, 28/5, 4/6 samt 11/6

Tid: 11.30-12.45


Kursplats: Vi träffas vid Fresta kyrkans parkeringsplats, Fresta kyrkväg Upplands Väsby (vi kommer hålla till på ängen nedanför Fresta kyrka i Upplands Väsby)

 

Pris 1200 kr

Anmälan sker till: daniella@friatassar.seDOGPARKOUR MINIKURS

 

Dogparkour kommer från parkour som går ut på att kontrollerat och smidigt röra sig i olika miljöer. Över, under och igenom olika hinder som kan bestå av allt ifrån hustak, stolpar, räcken,staket, träd och väggar.

Dogparkour är detsamma för hunden - balans och styrketräning med hjälp av det stadsmiljö kan erbjuda. Det går ut på att låta hunden hoppa upp på, balansera, hoppa över, krypa under och igenom olika hinder som finns i omgivningen.

Dogparkour ska inte blandas ihop med "skogsagility" eller liknande balansaktiviteter i skogen. Utan fokus är att se och inspireras och använda det som city kan erbjuda.

 

Är du sugen att hitta på något riktigt roligt med din hund som ni sen kan ta med in i era egna promenader och göra de ännu roligare för både dig och din hund?

 

Vi träffas vid 2 olika tillfällen och tränar in kommandon, pratar säkerhet, kollar på olika hinder under promenaden. All träning är individanpassad så vi kan skapade bästa förutsättningarna för var och en som ekipage.


Förkunskap: Inga förkunskaper krävs


- 4 PLATSER KVAR-

Datum: 23/5 samt 30/5

Tid: 12.30- 13.45


Kursplats: Mer info kommer innan kursstart med inom Upplands Väsby kommun

Pris 650 kr (Anmäler ni er även till Styrketräning minikurs blir priset istället 600 kr)


Anmälan sker till: daniella@friatassar.se


 

STYRKETRÄNING MINIKURS


En hund blir stark på det den tränar. Har vi en hund som alltid går 3km promenad på grus så kommer den att vara stark i de delar av kroppen och de muskler som krävs för att denne ska utföra dessa 3km.


Smartlat kan vara ett ord att förklara hur de inte använder sig av mer än vad som krävs för att utföra uppgiften.

 

Därför måste vi ägare ta ansvar ibland och lära hunden att koppla på muskler som de kanske inte till vardags använder för att de ska bli starka i hela kroppen. För ju mer monotont liv en hund lever desto större risk är det att den överarbetar i vissa muskler och låter vissa muskler alltid vila.

Träningen vi gör skapar möjlighet för hunden att bli funktionellt stark i hela kroppen och då minskas risken för överansträngning, skador och slitage.

Kursbeskrivning: Vi träffas vid 2 olika tillfällen och tränar hela hunden kropp med olika övningar. På varje träff kommer vi göra nya övningar så ni till slut har en övningsbank att hämta övningar ifrån. Passen kommer vara upplagda som stationer där vi gör en övning vid varje station. Det är hunden som kommer jobba inte matte eller husse ;)

 

Ålder: Från 1 år och uppåt

 

Förkunskap: Inga förkunskaper krävs

 

- 4 PLATSER KVAR-


Datum: 13/6 samt 20/6

Tid: 12.30- 13.45

 

Kursplats: Vi träffas vid Fresta kyrkans parkering (Fresta kyrkväg, Upplands Väsby (vi kommer hålla till på ängen nedanför)

 

Pris 650 kr  (Anmäler ni er även till  Dogparkour minikurs blir priset istället 600 kr)

Anmälan sker till: daniella@friatassar.se