prev next

GRUNDKURS I NOSE WORK


Vill du lära dig och din hund en rolig och enkel nosaktivering att bara ha hemma eller har du tävlingsambitioner inom sporten? Då är detta kursen för dig!

”I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete.” / Svenska Nose Work klubben

Kursens innehåll

Vi träffas 4 ggr 1,5 timme per gång. Vi blandar teori med praktik. Vi tränar in doften eukalyptus på olika sätt, vi kommer göra behållarsök samt utomhussök, prata och träna på olika markeringar och avslutningsvis tränar vi på hur ett doftprov går till som du som vill tävla måste göra. Ingen förkunskap krävs!

I priset ingår en liten flaska Eukalyptushydrolat som ni får så ni kan träna vidare hemma.


Kursen lämpar sig för hundar över 6 månader

Antal deltagare Max 6 ekipage

START 1

- FULLTECKNAD -

Datum: 10/9, 17/9, 24/9 samt 1/10

Tider: 18- 19.30

START 2

- EN PLATS KVAR -

Datum: 27/9,  4/10, 11/10 samt 18/10
Tid: 10-11.30

Plats: Upplands Väsby, Grimstaskolansfotbollsplan (Parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall)
Pris: 1200 kr

Anmälan sker till: daniella@friatassar.se
070 716 14 7


RALLYLYDNADSKURS FÖR NYBÖRJARE


Kom och testa på den roliga sporten Rallylydnad. Är du tävlingssugen eller vill du bara ha en kul aktivering, då är detta kursen för er! Sporten bygger på kommunikation, glädje och samarbete.


Kursbeskrivning:

Vi går igenom grunder samt regler för rallylydnaden, vi kommer gå igenom alla skyltar i nybörjarklass, med inlärning och utförande. Grunder som kontakt och följsamhet läggs mycket vikt i samt bakdelskontroll. Kortare banor får testas på kursen. Vi jobbar med hundarna kopplade. Praktik varvas med teori.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

- FULLTECKNAD -

Datum: 19/10, 26/10, 2/11 samt 9/11

Tid: 18-19.30


Pris: 1200 kr

Plats: Upplands Väsby, Grimstaskolans fotbollsplan, parkering sker längst ner på Vårvägen


Anmälan sker till: daniella@friatassar.se

Tel: 0707161471GRUNDKURS I PERSONSPÅR

Alla hundar kan nosa!

Personspår är en fantastiskt rolig och uttröttande aktivering där man samtidigt bygger upp sin hunds självförtroende, med små medel kan man även utmana de hundar som har massor med energi. Personspår är när hunden följer efter en människas fotspår där personen har gått en bestämd sträcka. Inga förkunskaper krävs utan vi lägger nivån efter varje ekipages förutsättningar. Packa ryggsäcken med lite fika, häng med ut i skogen och skapa ett ännu bättre samarbete och teamwork med din hund!

 

Kursbeskrivning:

Vi ses 3 gånger 2 timmar per gång. Vi kommer börja från grunden i spårläggning och lägga spår på 10-50 meters längd, på olika underlag med olika försvåringar. Praktik varvas med teori.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

 START 1:

- FULLTECKNAD -

Datum/tid

* 24/8  kl  17.30- 19.30
* 31/8  kl  17.30- 19.30
* 7/9    kl   17.30- 19.30

START 2

- EN PLATS KVAR -

Datum/tid

27/9   kl 12-14

4/10   kl 12-14

11/10 kl 12-14

Plats:
Träff 1 ses vi på grusparkeringen vid Rosersbergs slott·
Träff 2 ses vi på parkeringen vid förskolan Skogsgläntan i Runby·
Träff 3 ses vi på grusparkeringen vid Rosersbergs slott


Pris:1200 kr

Anmälan eller frågor sker till: daniella@friatassar.se

 


AKTIVERINGSKURS


Vad gör en hund som saknar ett arbete? De skapar ett!

Aktivering är A och O i en hunds liv. Att aktivera sin hund rätt är viktigt för att hålla den välmående och sund. Med rätt aktivering får du en glad, harmonisk och välbalanserad hund, där t.o.m. vissa problembeteenden kan ge med sig av sig själv!

Kursbeskrivning:

En rolig, händelserik och spännande kurs där ni kommer få prova på nosarbete, problemlösning, balansträning samt nyinlärning med er hund. Saker ni kan använda er av i vardagen, ute på promenaden eller hemmavid. Stärk er relation ytterligare och kom och ha kul med din hund och släpp alla krav!

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs

 

Datum:

Tid: 


Pris: 1200 kr

Plats: Upplands Väsby, Grimstaskolansfotbollsplan (Parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall eller längst ner på Vårvägen)

 Anmälan sker till: daniella@friatassar.se

Tel: 070 716 14 71


AKTIVERINGSPROMENAD

Kom och miljöträna och socialisera din hund, vi samlas och går en gemensam promenad Sandaspåret runt, med stopp där vi stannar och aktiverar våra hundar. Ni kommer få med er tips och råd hur man enkelt och lättillgängligt aktiverar sin hund på vardagspromenaderna. Promenaden avslutas sen med en fikapaus innan vi skiljs åt där det bjuds på kaffe och hembakat.

Datum: 

Tid: 

Plats: Sandaspåret i Upplands Väsby, vi möts vid parkeringen på sidan vid Sandakärret

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Pris: 100 kr

Anmälan sker till: daniella@friatassa.se

Tel: 070 716 14 71NOSE WORK FORTSÄTTNINGSKURS


Har du redan gått en grundkurs och vill lära dig och din hund ännu mer om denna superroliga sport och aktivering Nose Work?! Då är detta kursen för dig!

Kursens innehåll:

Vi träffas 3 ggr 2 timmar per gång. Vi blandar teori med praktik. Vi tränar vidare på doften Eukalyptus i fordonssök samt inomhussök. Vi kommer prata och träna på olika störningsdofter som tillkommer i klass 2. Avslutningsvis kommer vi sista träffen att testa på en liten ”träningstävling” där alla momenten ingår. (Behållarsök, inomhussök, utomhussök samt fordonssök) Vi tävlar inte mot varandra utan man ”tävlar” mot sig själv och detta ska endast vara en rolig grej!

Kursen lämpar sig för hundar över 6 månader

FörkunskapHunden kan doften EukalyptusPOWER MIX


Har du alltid velat göra något roligt med din hund men kan inte välja bland alla kurser som finns? Vill du ha massa roliga övningar och aktiveringar att ta fram på promenaden eller inomhus en grå tråkig dag? Då är detta kursen för dig!

Under 4 olika träffar kommer vi testa 4 olika hundsporter eller aktiveringar. Vi kommer att testa på:

·       Nose Work

·       Rallylydnad

·       Klickerträning

·       Problemlösning/Balans- och kroppskontroll


Med andra ord, en kurs med full fart och mycket glädje!
Vi träffas 4 ggr 1,5 timme per gång, praktik varvas med teori

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs