prev next

GRUNDKURS I NOSE WORK

Vill du lära dig och din hund en rolig och enkel nosaktivering att bara ha hemma eller har du tävlingsambitioner inom sporten? Då är detta kursen för dig!


”I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete.” / Svenska Nose Work klubben


Kursens innehåll: 
Vi träffas 4 ggr 1,5 timme per gång. Vi blandar teori med praktik. Vi tränar in doften eukalyptus på olika sätt, vi kommer göra behållarsök samt utomhussök, prata och träna på olika markeringar och avslutningsvis tränar vi på hur ett doftprov går till som du som vill tävla måste göra. Ingen förkunskap krävs!

I priset ingår en liten flaska Eukalyptushydrolat som ni får så ni kan träna vidare hemma.


Kursen lämpar sig för hundar över 6 månader


START 1 SÖNDAGAR

- 2 PLATSER KVAR -

Datum: 22/8, 29/8, 5/9 samt 12/9

Tid: 13.15- 14.45


START 2 TORSDAGAR

Datum: 16/9, 23/9, 30/9 samt 7/10

Tid: 18- 19.30


START 3 ONSDAGAR

Datum: 27/10, 3/11, 10/11 samt 17/11

Tid: 19.15- 20.45


Plats:
Upplands Väsby, Grimstaskolansfotbollsplan (Parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall uppe på däck)

Pris: 1500 kr


Anmälan sker till: daniella@friatassar.se (skriv din hunds namn, ras, ålder samt ett telefonnummer till er)NOSE WORK FORTSÄTTNINGSKURS


Har du redan gått en grundkurs och vill lära dig och din hund ännu mer om denna superroliga sport och aktivering Nose Work?! Då är detta kursen för dig!


Kursens innehåll:

Vi träffas 3 ggr 2 timmar per gång. Vi blandar teori med praktik. Vi tränar vidare på doften Eukalyptus i fordonssök samt inomhussök. Vi kommer prata och träna på olika störningsdofter som tillkommer i klass 2. Avslutningsvis kommer vi sista träffen att testa på en liten ”träningstävling” där alla momenten ingår. (Behållarsök, inomhussök, utomhussök samt fordonssök) Vi tävlar inte mot varandra utan man ”tävlar” mot sig själv och detta ska endast vara en rolig grej!

Kursen lämpar sig för hundar över 6 månader

Förkunskap: Hunden kan doften Eukalyptus

Vi kommer hålla till mycket utomhus så kläder efter väder

- EN PLATS KVAR- 

Datum: 17/10, 24/10 samt 31/10

Tid: 12.30-14.30

Plats:

* Den 17/10  är vi på Grimstaskolans fotbollsplan.

* Den 24/10 samt 31/10 är vi på Bäckvägen 19, 192 54 Sollentuna

Pris: 1500 kr

Anmälan eller frågor sker till mailadress: daniella@friatassar.se (skriv hundens namn, ras, ålder samt ert telefonnummer i anmälan)


GRUNDKURS I PERSONSPÅR

Alla hundar kan nosa!

Personspår är en fantastiskt rolig och uttröttande aktivering där man samtidigt bygger upp sin hunds självförtroende, med små medel kan man även utmana de hundar som har massor med energi. Personspår är när hunden följer efter en människas fotspår där personen har gått en bestämd sträcka. Inga förkunskaper krävs utan vi lägger nivån efter varje ekipages förutsättningar. Packa ryggsäcken med lite fika, häng med ut i skogen och skapa ett ännu bättre samarbete och teamwork med din hund!

 

Kursbeskrivning:

Vi ses 3 gånger 2 timmar per gång. Vi kommer börja från grunden i spårläggning och lägga spår på 10-50 meters längd, på olika underlag med olika försvåringar. Praktik varvas med teori.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs


START 1 TORSDAGAR

Datum: 26/8, 2/9 samt 9/9

Tid:17-19


START 2 SÖNDAGAR

Datum: 17/10, 24/10 samt 31/10

Tid: 10-12


Plats:

Träff 1 ses vi på grusparkeringen vid Rosersbergs slott·
Träff 2 ses vi på parkeringen vid förskolan Skogsgläntan i Runby
Träff 3 ses vi på grusparkeringen vid Rosersbergs slott


Pris:1500 kr

Anmälan sker till: daniella@friatassar.se (skriv din hunds namn, ras, ålder samt ett telefonnummer till er) RALLYLYDNADSKURS FÖR NYBÖRJARE


Kom och testa på den roliga sporten Rallylydnad. Är du tävlingssugen eller vill du bara ha en kul aktivering, då är detta kursen för er! Sporten bygger på kommunikation, glädje och samarbete.


Kursbeskrivning:

Vi går igenom grunder samt regler för rallylydnaden, vi kommer gå igenom alla skyltar i nybörjarklass, med inlärning och utförande. Grunder som kontakt och följsamhet läggs mycket vikt i samt bakdelskontroll. Kortare banor får testas på kursen. Vi jobbar med hundarna kopplade. Praktik varvas med teori.


Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs


START 1 ONSDAGAR

- 4 PLATSER KVAR-

Datum: 27/10, 3/11, 10/11 samt 17/11

Tid: 17.30- 19


Pris: 1500 kr

Plats: Upplands Väsby, Grimstaskolans fotbollsplan, parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall uppe på däck.


Anmälan sker till:daniella@friatassar.se (skriv din hunds namn, ras, ålder samt ett telefonnummer till er)HINDERBANA MED HUND

Kom på ett prova på tillfälle och testa hinderbana med hund!

Tävlingsformen hinderbana med hund/ k9 biathlon innebär kontakt, följsamhet, mod och glädje och ett STORT SAMARBETE mellan hund och förare! Ni kommer tillsammans med er hund ta er runt, över, under och förbi hinder. Vissa hinder kommer ni utföra tillsammans medan andra är så kallade människohinder där hunden väntar på sidan eller nedanför medan föraren tar sig förbi hindret själv.

 

START 1

- 2 PLATSER KVAR-

Datum 25/8

Tid: 17.30- 19

 

START 2

-FULLTECKNAD-

Datum: 25/8

Tid: 19.15- 20.45


Pris: 250 kr

Plats: Vi träffas vid Runbyskolans parkering vid fotbollsplanen


Anmälan sker till: daniella@friatassar.se (skriv din hunds namn, ras, ålder samt ett telefonnummer till er)


PROVA PÅ NOSE WORK


Alla hundar gillar att nosa!

Är ni sugna att testa på den roliga sporten och aktiveringen Nose Work? Under ett tillfälle kommer ni få ett intro av hur Nose Work går till och info om hur sporten är uppbyggd kring tävlingen.  Praktik varvas med teori


Datum: 8/9

Tid: 17.30- 19


Pris:250 kr

Plats:  Grimstaskolansfotbollsplan, Upplands Väsby, (Parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall)


Anmälan sker till: daniella@friatassar.se (skriv din hunds namn, ras, ålder samt ett telefonnummer till er)PROVA PÅ RALLYLYDNAD

Kom och testa på den roliga sporten Rallylydnad. Sporten bygger på kommunikation, glädje och samarbete.


Under 1,5 timme kommer vi gå igenom vad Rallylydnad är och testa på skyltar/moment samt lite grundläggande övningar som är bra att ha med sig i sin Rallylydnadsträning


Datum: 8/9

Tid:19.15- 20.45

Pris: 250 kr

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Plats: Upplands Väsby, Grimstaskolans fotbollsplan, parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall uppe på däck.


Anmälan sker till: daniella@friatassar.se (skriv din hunds namn, ras, ålder samt ett telefonnummer till er)


PROVA PÅ PERSONSPÅR

Alla hundar kan nosa!

Personspår är en fantastiskt rolig och uttröttande aktivering där man samtidigt bygger upp sin hunds självförtroende, med små medel kan man även utmana de hundar som har massor med energi. Personspår är när hunden följer efter en människas fotspår där personen har gått en bestämd sträcka.


Vi ses på en träff under 2 timmar och provar på personspår. Vi kommer prata grunder och ”att tänka på”. Vi kommer även testa på uppletande/närsök.

Inga förkunskaper krävs.


Pris: 450 kr

Plats: Vi träffas på grusparkeringen vid Rosersbergs slott, Slottsvägen 207, 195 95. Parkeringen ligger närheten av den byggnaden.


Anmälan sker till:
daniella@friatassar.se (skriv din hunds namn, ras, ålder samt ett telefonnummer till er)