prev next

GRUNDKURS I PERSONSPÅR

Alla hundar kan nosa!

Personspår är en fantastiskt rolig och uttröttande aktivering där man samtidigt bygger upp sin hunds självförtroende, med små medel kan man även utmana de hundar som har massor med energi. Personspår är när hunden följer efter en människas fotspår där personen har gått en bestämd sträcka. Inga förkunskaper krävs utan vi lägger nivån efter varje ekipages förutsättningar. Packa ryggsäcken med lite fika, häng med ut i skogen och skapa ett ännu bättre samarbete och teamwork med din hund!

 

Kursbeskrivning:

Vi ses 3 gånger 2 timmar per gång. Vi kommer börja från grunden i spårläggning och lägga spår på 10-50 meters längd, på olika underlag med olika försvåringar. Praktik varvas med teori.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

 START 1:

- ENDAST 3 PLATSER KVAR -

Datum/tid

* 24/1 kl 12-14

* 31/1 kl 12-14

* 7/2 kl 12-14


START 2

·       12/ 4 kl 17.30- 19.30

·       19/4 kl 17.30- 19.30

·       26/4 kl 17.30- 19.30


Plats:
Träff 1 ses vi på grusparkeringen vid Rosersbergs slott·
Träff 2 ses vi på parkeringen vid förskolan Skogsgläntan i Runby·
Träff 3 ses vi på grusparkeringen vid Rosersbergs slott


Pris:1300 kr

Anmälan eller frågor sker till: daniella@friatassar.se

 


GRUNDKURS I NOSE WORK

Vill du lära dig och din hund en rolig och enkel nosaktivering att bara ha hemma eller har du tävlingsambitioner inom sporten? Då är detta kursen för dig!

”I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete.” / Svenska Nose Work klubben

Kursens innehåll

Vi träffas 4 ggr 1,5 timme per gång. Vi blandar teori med praktik. Vi tränar in doften eukalyptus på olika sätt, vi kommer göra behållarsök samt utomhussök, prata och träna på olika markeringar och avslutningsvis tränar vi på hur ett doftprov går till som du som vill tävla måste göra. Ingen förkunskap krävs!

I priset ingår en liten flaska Eukalyptushydrolat som ni får så ni kan träna vidare hemma.


Kursen lämpar sig för hundar över 6 månader

Antal deltagare Max 6 ekipage

START 1

Datum: 1/2, 8/2, 15/2 samt 22/2

Tider: 18- 19.30

START 2

Datum: 18/4, 25/4, 2/5 samt 9/5

Tid: 11.45- 13.15


Plats:
Upplands Väsby, Grimstaskolansfotbollsplan (Parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall) 

Pris: 1300 kr

Anmälan sker till: daniella@friatassar.se
070 716 14 71


PROVA PÅ NOSE WORK

Är ni sugna att testa på den roliga sporten och aktiveringen Nose Work? Under ett tillfälle kommer ni få ett intro av hur Nose Work går till och info om hur sporten är uppbyggd kring tävling.

Datum: 25/3

Tid: 19.15- 20.45

 

Pris: 200 kr

Plats: Grimstaskolansfotbollsplan,  Upplands Väsby, (Parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall)

Anmälan sker till: daniella@friatassar.se

 

 

PROVA PÅ RALLYLYDNAD

Kom och testa på den roliga sporten Rallylydnad. Sporten bygger på kommunikation, glädje och samarbete.


Under 1,5 timme kommer vi gå igenom vad Rallylydnad är och testa på skyltar/moment samt lite grundläggande övningar som är bra att ha med sig i sin Rallylydnadsträning

 

Datum: 8/3
Tid: 19.45-21


Pris: 200 kr
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Plats: Upplands Väsby, Grimstaskolans fotbollsplan, parkering sker längst ner på Vårvägen

 

Anmälan sker till: daniella@friatassar.se
Tel: 0707161471RALLYLYDNADSKURS
FÖR NYBÖRJARE

Kom och testa på den roliga sporten Rallylydnad. Är du tävlingssugen eller vill du bara ha en kul aktivering, då är detta kursen för er! Sporten bygger på kommunikation, glädje och samarbete.


Kursbeskrivning:

Vi går igenom grunder samt regler för rallylydnaden, vi kommer gå igenom alla skyltar i nybörjarklass, med inlärning och utförande. Grunder som kontakt och följsamhet läggs mycket vikt i samt bakdelskontroll. Kortare banor får testas på kursen. Vi jobbar med hundarna kopplade. Praktik varvas med teori.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

- ENDAST 2 PLATSER KVAR -

Datum: 8/4, 15/4, 22/4 samt 29/4

Tid: 17.30- 19


Pris: 1300 kr

Plats: Upplands Väsby, Grimstaskolans fotbollsplan, parkering sker längst ner på Vårvägen


Anmälan sker till: daniella@friatassar.se

Tel: 0707161471

DOGPARKOUR MINIKURS

Dogparkour kommer från parkour som går ut på att kontrollerat och smidigt röra sig i olika miljöer. Över, under och igenom olika hinder som kan bestå av allt ifrån hustak, stolpar, räcken,staket, träd och väggar.

Dogparkour är detsamma för hunden - balans och styrketräning med hjälp av det stadsmiljö kan erbjuda. Det går ut på att låta hunden hoppa upp på, balansera, hoppa över, krypa under och igenom olika hinder som finns i omgivningen.

Dogparkour ska inte blandas ihop med "skogsagility" eller liknande balansaktiviteter i skogen. Utan fokus är att se och inspireras och använda det som city kan erbjuda.

 

Är du sugen att hitta på något riktigt roligt med din hund som ni sen kan ta med in i era egna promenader och göra de ännu roligare för både dig och din hund?

 

Vi träffas vid 2 olika tillfällen och tränar in kommandon, pratar säkerhet, kollar på olika hinder under promenaden. All träning är individanpassad så vi kan skapade bästa förutsättningarna för var och en som ekipage.


Förkunskap: Inga förkunskaper krävs


Datum: 14/2 samt 21/2

Tid: 12.00- 13.15


Kursplats: Info kommer närmare kursstart men inom Upplands Väsby kommun

Pris 550 kr

Anmälan sker till: daniella@friatassar.se

 


HINDERBANA MED HUND

Kom på ett prova på tillfälle och testa hinderbana med hund!

Tävlingsformen hinderbana med hund/ k9 biathlon innebär kontakt, följsamhet, mod och glädje och ett STORT SAMARBETE mellan hund och förare! Ni kommer tillsammans med er hund ta er runt, över, under och förbi hinder. Vissa hinder kommer ni utföra tillsammans medan andra är så kallade människohinder där hunden väntar på sidan eller nedanför medan föraren tar sig förbi hindret själv.

 

START 1

Datum 6/5

Tid: 17.30- 19.00

 

START 2

Datum: 6/5

Tid: 19.15- 20.45


Pris: 250 kr

Plats: Vi träffas vid Runbyskolans parkering vid fotbollsplanen

Anmälan sker till: daniella@friatassar.se

 


NOSE WORK FORTSÄTTNINGSKURS

Har du redan gått en grundkurs och vill lära dig och din hund ännu mer om denna superroliga sport och aktivering Nose Work?! Då är detta kursen för dig!

Kursens innehåll:

Vi träffas 3 ggr 2 timmar per gång. Vi blandar teori med praktik. Vi tränar vidare på doften Eukalyptus i fordonssök samt inomhussök. Vi kommer prata och träna på olika störningsdofter som tillkommer i klass 2. Avslutningsvis kommer vi sista träffen att testa på en liten ”träningstävling” där alla momenten ingår. (Behållarsök, inomhussök, utomhussök samt fordonssök) Vi tävlar inte mot varandra utan man ”tävlar” mot sig själv och detta ska endast vara en rolig grej!


Kursen lämpar sig för hundar över 6 månader

Förkunskap: Hunden kan doften Eukalyptus