GRUNDKURS I NOSE WORK

Vill du lära dig och din hund en rolig och enkel nosaktivering att bara ha hemma eller har du tävlingsambitioner inom sporten? Då är detta kursen för dig!


”I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete.” / Svenska Nose Work klubben


Kursens innehåll:
Vi träffas 4 ggr 1,5 timme per gång. Vi blandar teori med praktik. Vi tränar in doften eukalyptus på olika sätt, vi kommer göra behållarsök samt utomhussök, prata och träna på olika markeringar och avslutningsvis tränar vi på hur ett doftprov går till som du som vill tävla måste göra. Ingen förkunskap krävs!

I priset ingår en liten flaska Eukalyptushydrolat som ni får så ni kan träna vidare hemma.


Kursen lämpar sig för hundar över 6 månader


START 1 SÖNDAGAR

Datum: 

Tid: 


START 2 TORSDAGAR


Datum: 16/9, 23/9, 30/9 samt 7/10

Tid: 18- 19.30


START 3 ONSDAGAR


Datum: 27/10, 3/11, 10/11 samt 17/11

Tid: 19.15- 20.45


Plats:
 Upplands Väsby, Grimstaskolansfotbollsplan (Parkering sker vid Grimstaskolans idrottshall uppe på däck)

Pris: 1500 kr


Anmälan via Boka direkt längst ner på sidanNOSE WORK FORTSÄTTNINGSKURS


Har du redan gått en grundkurs och vill lära dig och din hund ännu mer om denna superroliga sport och aktivering Nose Work?! Då är detta kursen för dig!


Kursens innehåll:

Vi träffas 3 ggr 2 timmar per gång. Vi blandar teori med praktik. Vi tränar vidare på doften Eukalyptus i fordonssök samt inomhussök. Vi kommer prata och träna på olika störningsdofter som tillkommer i klass 2. Avslutningsvis kommer vi sista träffen att testa på en liten ”träningstävling” där alla momenten ingår. (Behållarsök, inomhussök, utomhussök samt fordonssök) Vi tävlar inte mot varandra utan man ”tävlar” mot sig själv och detta ska endast vara en rolig grej!

Kursen lämpar sig för hundar över 6 månader

Förkunskap: Hunden kan doften Eukalyptus

Vi kommer hålla till mycket utomhus så kläder efter väder

- FULLTECKNAD-

Datum: 17/10, 24/10 samt 31/10

Tid: 12.30-14.30

Plats:

* Den 17/10  är vi på Grimstaskolans fotbollsplan.

* Den 24/10 samt 31/10 är vi på Bäckvägen 19, 192 54 Sollentuna

Pris: 1500 kr

Anmälan via Boka direkt längst ner på sidanGRUNDKURS I PERSONSPÅR

Alla hundar kan nosa!

Personspår är en fantastiskt rolig och uttröttande aktivering där man samtidigt bygger upp sin hunds självförtroende, med små medel kan man även utmana de hundar som har massor med energi. Personspår är när hunden följer efter en människas fotspår där personen har gått en bestämd sträcka. Inga förkunskaper krävs utan vi lägger nivån efter varje ekipages förutsättningar. Packa ryggsäcken med lite fika, häng med ut i skogen och skapa ett ännu bättre samarbete och teamwork med din hund!

 

Kursbeskrivning:

Vi ses 3 gånger 2 timmar per gång. Vi kommer börja från grunden i spårläggning och lägga spår på 10-50 meters längd, på olika underlag med olika försvåringar. Praktik varvas med teori.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs


START 1 TORSDAGAR


Datum:
 

Tid:


START 2 SÖNDAGAR


Datum: 17/10, 24/10 samt 31/10

Tid: 10-12


Plats:

Träff 1 ses vi på grusparkeringen vid Rosersbergs slott·
Träff 2 ses vi på parkeringen vid förskolan Skogsgläntan i Runby
Träff 3 ses vi på grusparkeringen vid Rosersbergs slott


Pris:1500 kr

Anmälan via Boka direkt längst ner på sidan